Ugrás a tartalomra

2024-05-21 19:30 Kisterem

Menyegző

Feledi János – Feledi Project

2024-05-23 19:00 Nagyterem

Bemutató - Körforgás

A 30 éves Bozsik Yvette Társulat

2024-05-23 19:30 Kisterem

Levitáció | Gravitáció

Gergye Krisztián Társulata | Feledi Project & GK Társulata

Bemutató - MELINDA

Bemutató - MELINDA

táncdráma a Bánk bán nyomán

Badora Társulat

Nagyterem / 2024. április 30. 19:00

Műfajkortárs

Felvonások száma1

Időtartam60

Melinda álmodott egy Hazáról, ahol békében élhet. Ahonnan nem kell gyerekként elmenekülnie a két bátyjával, mint kislányként a szülőhazájából, Spanyolországból, azért, mert veszélyben az élete. Azt hitte, hogy Magyarhonban megtalálta azt a hazát, ahol soha többé nem kell félnie.
Melinda tévedett.
Melinda álmodott egy férjről, akivel kéz a kézben megöregedhet, akinek oltalmazó karjaiban hunyhatja majd le egyszer a szemét unokáitól körülvéve. Hosszú és szép életet remélt szerető férje mellett, aki sohasem kételkedik majd az ő tisztaságában.
Melinda tévedett.
Melinda álmodott egy gyermekről, egy szép fiúcskáról, akiből egyenes derekú s jellemű férfi lesz majd idővel, anyja gyámola és büszkesége. Akit óvhat az élet gonoszságaitól és csalódásaitól, miközben sok-sok év telik el szép csöndes hétköznapokkal.
Melinda tévedett.
Melinda álmodott egy életről, alakoskodás és hazugságok nélkül, megadva a tiszteletet mindenkinek s megkapni azt minden helyzetben gyönge nő létére is, hiszen tisztasága oly fénnyel ragyog, mely reménye szerint lefegyverzi az álnokságot.
Melinda tévedett.
Melinda álmodott, tiszta szívvel, de egy világ, amely csak a mohó önzés törvényeit ismeri, s csak e mindent felülíró érdek mozgatja, az nem tűri el az álmodozást. Ott az álmodóra halál vár, a pusztulásba kergetik, hogy tovább élhessenek az ilyen zavaró s folyton egy jobb világra emlékeztető földi angyalok kényelmetlen társasága nélkül.
Melindának igaza volt, ez nem az angyalok világa.

Zeneszerző: Erkel Ferenc

Díszlettervező: Tihanyi Ildi, Katonka Zoltán

Jelmeztervező: Tihanyi Ildi

Fénytervező: Katonka Zoltán

Konzultáns: Szabó Tamás

Társkoreográfus: Szőllősi Krisztina

Koreográfus, rendező: Barta Dóra

KIM NKA Millenaris Eisberg