2022-09-02 10:00 Nemzeti Táncszínház – Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

2022-09-02 10:45 Nemzeti Táncszínház – Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

2022-09-04 19:00 Nemzeti Táncszínház Nagyterem

Budapesti bemutató - Zorba

Pécsi Balett

Elindultam világ útján...

Elindultam világ útján...

Az MTE néptánc-szakos hallgatóinak előadása

Magyar Táncművészeti Egyetem

Nemzeti Táncszínház Nagyterem / 2021. december 01. 19:00

Felvonások száma1

Időtartam65

Az Elindultam világ útján című előadás a Magyar Táncművészeti Egyetem 2018-ban induló néptánc tagozat hallgatóinak első, önálló, bemutatkozó műsora, mely egyben, ahogy a cím is utal rá, a kezdő lépés a hivatásos táncossá válásuk felé. A koreográfiákban tanulmányaik elsődleges célja mutatkozik meg: az autentikus néptánc minél szélesebb körű és mélységekbe menő elsajátítását jelenti, így táncaikkal ízelítőt adnak Erdély, Felvidék és kis magyarországi területekről is. Az előadás egy-egy pillanatra kitekint a folklór lépésanyagát felhasználó táncszínházi megoldások felé is, melynek szintén első állomásaként Juhász Zsolt alkotott az évfolyam női karával. Az est folyamán látható koreográfiákat a tagozaton tanító mesterek állították színpadra, figyelve, folyamatosan csiszolva tanítványaik táncos ismereteit, előadásmódját. 

Az „elindulás” nem csak a táncosok első előadását jelenti, hanem az első komoly összekapcsolódást is a Naszály zenekarral, mely remélhetőleg elkíséri őket a záró koncertvizsgáig, melyre majd 2023 májusában kerül sor.

Fellépnek a Magyar Táncművészeti Egyetem Táncművészképző Intézetének néptáncművész hallgatói, akiket évfolyamvezető mestereik készítenek fel: Appelshoffer János, Gyetvai Júlia, Hortobágyi Gyöngyvér, Ónodi Béla, Rémi Tünde, Sáfrán Balázs, Végső Miklós.
Koreográfusok: Appelshoffer János, Gyetvai Júlia, Hortobágyi Gyöngyvér, Juhász Zsolt, Ónodi Béla, Rémi Tünde, Sáfrán Balázs, Végső Miklós
Szerkesztette: Appelshoffer János, Rémi Tünde
Közreműködik a Naszály Zenekar.

Támogató: Magyar Művészeti Akadémia

AJÁNLÓ

Érintés paradoxon

Érintés paradoxon

Artus - Goda Gábor Társulata

Drakula

Drakula

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

Danza

Danza

Szegedi Kortárs Balett

Támogatók