2022-09-02 10:00 Nemzeti Táncszínház – Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

2022-09-02 10:45 Nemzeti Táncszínház – Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

2022-09-04 19:00 Nemzeti Táncszínház Nagyterem

Budapesti bemutató - Zorba

Pécsi Balett

Egyszer visszatérsz

Egyszer visszatérsz

30 éves a Budapest Táncszínház

Budapest Táncszínház

Nemzeti Táncszínház Nagyterem / 2021. október 05. 19:00

Műfajkortárs

Felvonások száma2

Időtartam90

A Budapest Táncszínház 2021-ben ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. A jeles jubileum alkalmából nagyszabású születésnapi gálaműsorral készültek. A két részből álló ünnepi est első felében Zachár Lóránd: SEC című előadása kerül bemutatásra. A születés és a halál misztériuma örökös és megválaszolatlan kérdéseket vet fel bennünk. Már fogantatásunk pillanatában részesei vagyunk a halálnak az idő kikerülhetetlen örvényében süppedve végzetünk felé. Normális körülmények között nincs indok, ami megmagyarázhatja, vagy akarat, amely befolyásolhatja ezeket a folyamatokat. Életünkről és halálunkról nem mi döntünk.

Létezhet tehát egy hatalmas tudat-halmaz, egy végtelen gondolat, amely az általa kreált világban organizálja egyéni létünk fizikai szükségét vagy szükségtelenségét. Számunkra, emberi lények számára egy felfoghatatlanul óriás intelligencia töredékei lehetünk, gondolatszállítók, akik újabb és újabb tapasztalatokkal tágítják az Univerzum határait.

Fizikai létünk végén lepereg előttünk életünk filmje. Teremtőnk, az óriástudat számára talán ez az a pillanat, ami igazán fontos, mert ekkor, végső gondolatunk utolsó szikrájaként lövelljük felé egy egész élet tapasztalatait.

Az est második felében Jiri Pokorny (NDT) Egyszer visszatérsz című előadása kerül bemutatásra. Az emberben rejlő egyetemes vágy és a világ megismerésére és felfedezésére irányuló kíváncsiság mindig újabb és újabb ismeretszerzések felé hajtja. A hely azonban, ahol születtünk, a kultúra és a gyökerek mágnesként húznak vissza a szülőföldünkhöz. Az el nem múló visszahúzó erő folyton munkálkodik bennünk. Élményekkel, tudással és lelkiekben gazdagon térünk vissza ahhoz a bölcsőhöz, amelyből mindannyian kiindultunk.

SEC
Előadók: Sághy Alexandra, Aurora Basilica, Denise Camassa, Yvette Levine, Matthew Bell, Damien Ledenon, Varga Bendegúz, Varga Donát
Koreográfus: Zachar Lóránd

szünet

Egyszer visszatérsz
Előadók: Sághy Alexandra, Juhász-Hörcher Noémi, Denise Camassa, Aurora Basilica, Mathew Bell, Varga Donát, Varga Bendegúz, Damien Ledenon
Zene: Michal Jacaszek: Elegia, Nicolas Jaar: Etre, Sync24: Source
Jelmez: Jiří Pokorný
Fény: Loes Schakenbos
Koreográfus: Jiří Pokorný

Támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata, EMMI, Nemzeti Táncszínház

Az előadás bemutatója a Nemzeti Táncszínházban, közös programként valósult meg.

AJÁNLÓ

Carmina Burana

Carmina Burana

Szegedi Kortárs Balett

Don Quijote

Don Quijote

Feledi János – Feledi Project

Bemutató - Requiem

Bemutató - Requiem

Kulcsár Noémi Tellabor

Támogatók