2021-10-18 10:00 Nemzeti Táncszínház – Próbaterem

Tükörben

Nemzeti Táncszínház

2021-10-18 15:00 Nemzeti Táncszínház – Próbaterem

Tükörben

Nemzeti Táncszínház

2021-10-18 19:00 Nemzeti Táncszínház Nagyterem

Chaos | The Waves

Győri Balett

Gangaray Dance Company

A Gangaray Dance Company (GDC) 2004-ben alakult Hámor József koreográfus művészeti vezetésével. A táncközpontúságra fókuszált projektszinten működő együttes számos fesztiválon a legjobb koreográfia díját nyerte el. A társulat munkáira a "ritmizált elegancia", "az energia hajlítás festészete" a "dimenziók komponálása" a legkíválóbb jelzők.

A Társulatot vezető koreográfus egyedi mozgásnyelve magas technikai képzettséget, dinamizmust, precizitást, szuggesztív előadásmódot és kiemelkedő zenei-ritmus érzéket követel. Darabjaiban a minőségi kortárs táncot állítja főszerepbe, konkrét történetmesélés nélkül a test sokszínűségére, a zene és tér kapcsolatára fókuszál. Ez a narratíváktól mentes kifejezésforma a mozdulat kifejező erejét hivatott központba állítani, mely képes új világokba repíteni a nézőt. A Társulat küldetése, hogy világszínvonalon képviselje táncközpontú előadásait, nyomatékosítva ezzel a kortárs táncművészet létjogosultságát.

A GDC megalakulása óta számos alkalommal mutatta be előadásait a Nemzeti Táncszínház jóvoltából. Az utóbbi évek munkájának köszönhetően a szakmai kapcsolat egyre szorosabb. A SHREDS, AGORA I, AGORA II című egészestés darabjaink továbbjátszása mellett a Nemzeti Táncszínház a PRAKRITI című előadásunk bemutatójának is helyet adott. A következő színházi évadban egy élőzenés nagyszínpadi bemutatóval készülünk, melynek címe RISING SUN.

 

Az együttes tagjai:

Művészeti vezető, koreográfus, zeneszerző, fénytervező: Hámor József
Főmunkatárs, jelmeztervező és kivitelező: Maday Tímea Kinga
Technikai munkatárs: Pető József, Fogarasi Zoltán
Táncművészek: Bali Boglárka, Fekete Zsófia, Mangi Kornélia, Kovács Enikő, Baumgartner Krisztina, Tóth Laura, Maday Tímea Kinga, Nyeste Adrienn, Albert Réka, Kaiser Fruzsina, Aradi Zsolt, Engelmann András, Giuseppe Bencivenga 

 Támogatók